Saturday, April 16, 2011

Dyslexia Typeface project wins Smart PrizeAMSTERDAM - De winnaar van de smart future minds award wordt op 28 april bekendgemaakt.

Tijdens het evenement smart urban stage in Amsterdam strijden twaalf innovatieve projecten om deze prijs.

Alle projecten richten zich op het toekomstige leven in de stad. Een van de kanshebbers is Dyslexia van Christian de Boer.

Hij ontwikkelde een nieuw lettertype waarmee dyslectici minder leesfouten maken.

Het project ‘Dyslexia’
Christian de Boer is grafisch ontwerper en heeft dyslexie. Dyslectici denken in beelden. Omdat de vormen van het Westerse schrift zo op elkaar lijken, worden letters snel met elkaar verward door dyslectici.

Dit leidt tot leerproblemen op school zodra kinderen leren lezen. Dyslexie komt veel minder voor in China dan in het Westen, omdat het Chinese schrift deels is gebaseerd op iconen. Door het onderlinge verschil treedt er minder verwarring op. Op dit gegeven is het lettertype ‘Dyslexie’ gecreĆ«erd, waarbij meer onderscheid wordt gemaakt tussen letters, zodat deze makkelijker te herkennen zijn door dyslectici.

‘Ik wilde een lettertype maken dat beter leesbaar is voor mensen met dyslexie. Zij zien letters vaak zweven en zien het als een 3D object. Mijn idee was om letters in gedachten vast te binden op de grond, zo licht Christian de Boer zijn project toe.

No comments:

Post a Comment